Szent Ferenc Kisnővérei

Hírek

Az Úr kiszemeltje – Krisztina nővér első fogadalma

Krisztina nővér a novíciáus elvégzése után 2018. augusztus 4-én Mónika nővér kezébe letette első fogadalmat közösségünkben.

“A próbaidő leteltével fogadják fel őket az engedelmességre, ígéretüket véve, hogy ezt az életet és regulát mindig megtartják. S félretéve minden gondot és aggódást, igyekezzenek, amilyen jól csak tudják, szolgálni, szeretni, tisztelni és imádni az Úristent tiszta szívvel és tiszta szellemben.” Reg. II. 7.

“Ha valaki felismerte a hivatását és döntött mellette, egy tennivalója van még, hogy mindvégig hűségesen kitartson benne.” Szent Theodosius

A szentmise záróáldása előtt Mónika nővér felajánlotta a közösséget a Szűzanyának.

2018. augusztus 9.

Franciska nővér és Teréz nővér

 

Fáy Eszter Veronika és Tóth Krisztina a jelöltidejük letöltése után kérték, hogy megkezdhessék a novíciátus képzési és próbaidejét. Az augusztus 4-i elköteleződési ünnep keretében magukra ölthették a szerzetesi ruhát és innentől kezdve Eszter Franciska nővér, Szent Ferenc védelme alatt, Krisztina pedig Teréz nővér, Kis Szent Teréz védelmében.

2018. augusztus 8.

Új tagokkal bővült a Közösségünk

 

2018. augusztus 4-én napközi imaóra keretében Közösségünk befogadta Nagy Kingát és Palazsnik Andreát, akik egy rövid hivatástörténet ismertetés után az elöljárótól megkapták a kis taut és megkezdték a jelöltidőt.

 

2018. augusztus 5.

Dicsőítés a miskolci imádság házában 2018.06.16.

Áldjátok az Urat, hegyek és halmok, dicsőítsétek és magasztaljátok mindörökké!

Szeretettel hívunk és várunk benneteket június 16-án szombaton 18-20 óra között közös dicsőítésre a miskolci rendházunk udvarán lévő kisházba.

Ez lesz a nyári szünet előtt az utolsó alkalmunk, hogy így ezt a lendületet vihessétek a nyárra. Legközelebb szeptemberben találkozunk. Egy őszi alkalmon a Sülysápi Imádság Háza vezetőjét Gábriel Zolit és dicsőítő csapatát látjuk majd vendégül.

Kérlek hívjátok el ismerőseiteket, barátaitokat is!

 

2018. június 13.

Az Istenanya tekintetének ajándéka Csíksomlyón

Nővéreink zarándokokkal együtt május 18-án hajnalban Csíksomolyra indultak, hogy egy hívő közösségben, a szívből imádkozók közösségében ünnepeljék a Szentlélek kiáradását.

“A mindennapi életünkben szükségünk van olyan pillanatokra, amikor megerősítjük és megújítjuk lelkünket, hitünket. Mária ezen a helyen kétségtelenül nagyon sokat segít nekünk.” – hangzott el a prédikációban.

 

 

Jártak a Szent Anna tónál és közösen imádkoztak magyar hőseinkért.

2018. május 21.

Hitoktatók lelkinapja Szent Ferenc Kisnővéreivel

Lelkinapot tartotunk május 4-én a Nagybecskereki Egyházmegye hitoktatói számára. Az összejövetelt Márta nővér és Rita nővér vezette, akik változatos programmal készültek.

Német László püspök köszöntőjét és rövid ismerkedést követően a jelenlévőket két csoportra osztotuk. A délelőtti előadások a napi evangélium feldolgozására épültek. Volt szó hívásról és hivatásról, lectio Divínát imádkoztunk és az Istenképek is szóba kerültek.

Délután a hitoktatók hangszerekkel és hangszernek tűnő vagy használható tárgyakkal zenélhettek. A folytatásban hitoktatói módszereikről, munkakörülményeikről és a közösségük nehézségeiről, örömeiről beszélgettek a résztvevők. Szentmisével zárult a program.

 

2018. május 5.