Szent Ferenc Kisnővérei

Hírek

Dicsőítés a miskolci imádság házában 2018.06.16.

Áldjátok az Urat, hegyek és halmok, dicsőítsétek és magasztaljátok mindörökké!

Szeretettel hívunk és várunk benneteket június 16-án szombaton 18-20 óra között közös dicsőítésre a miskolci rendházunk udvarán lévő kisházba.

Ez lesz a nyári szünet előtt az utolsó alkalmunk, hogy így ezt a lendületet vihessétek a nyárra. Legközelebb szeptemberben találkozunk. Egy őszi alkalmon a Sülysápi Imádság Háza vezetőjét Gábriel Zolit és dicsőítő csapatát látjuk majd vendégül.

Kérlek hívjátok el ismerőseiteket, barátaitokat is!

 

2018. június 13.

Az Istenanya tekintetének ajándéka Csíksomlyón

Nővéreink zarándokokkal együtt május 18-án hajnalban Csíksomolyra indultak, hogy egy hívő közösségben, a szívből imádkozók közösségében ünnepeljék a Szentlélek kiáradását.

“A mindennapi életünkben szükségünk van olyan pillanatokra, amikor megerősítjük és megújítjuk lelkünket, hitünket. Mária ezen a helyen kétségtelenül nagyon sokat segít nekünk.” – hangzott el a prédikációban.

 

 

Jártak a Szent Anna tónál és közösen imádkoztak magyar hőseinkért.

2018. május 21.

Hitoktatók lelkinapja Szent Ferenc Kisnővéreivel

Lelkinapot tartotunk május 4-én a Nagybecskereki Egyházmegye hitoktatói számára. Az összejövetelt Márta nővér és Rita nővér vezette, akik változatos programmal készültek.

Német László püspök köszöntőjét és rövid ismerkedést követően a jelenlévőket két csoportra osztotuk. A délelőtti előadások a napi evangélium feldolgozására épültek. Volt szó hívásról és hivatásról, lectio Divínát imádkoztunk és az Istenképek is szóba kerültek.

Délután a hitoktatók hangszerekkel és hangszernek tűnő vagy használható tárgyakkal zenélhettek. A folytatásban hitoktatói módszereikről, munkakörülményeikről és a közösségük nehézségeiről, örömeiről beszélgettek a résztvevők. Szentmisével zárult a program.

 

2018. május 5.

24 óra az Úrért (2018.03.09-10.)

„Nálad bocsánatot nyer a vétek”

Kedves Testvérek!

 

A Szentatya felhívásának (melyet itt lehet elolvasni) szeretnénk eleget tenni, ezért idén is a Nagyböjt negyedik vasárnapja előtti pénteken és szombaton, 2018. március 9-én reggel 8 órától másnap reggel (március 10.) 8 óráig 24 órás szentségimádást szervezünk a miskolci Imádság Házában.

Ha van rá lehetőséged, csatlakozz a kezdeményezéshez!

 

Kérlek Benneteket ha a vállalt szentségimádási órátok lejárt és nem érkezett meg a váltás, akkor nekem szóljatok (30/ 6191692). Fontos, hogy ne maradjon őrizetlenül az Oltáriszentség!

 

Helyszín: Imádság Háza Miskolc (3529 Miskolc, Soltész Nagy Kálmán út 62.)

Részvételi szándékodat az alábbi linken található táblázatban jelezheted:

https://docs.google.com/document/d/1ZbxOyJ5kzubvfQL4Irs0wymVFmdyW34bc86N1vzgUOc/edit?usp=sharing

2018. március 7.

Örökfogadalom – ünnep

Mészáros Judit Ráhel nővér és Szász Csilla Rita nővér tette le örökfogadalmát október 28-án a miskolc-mindszenti plébániatemplomban szentmise keretében, melynek főcelebránsa Ternyák Csaba egri érsek volt.

Tudósítás és további képek a Magyar Kuríron.

Videó: Kattéka.

K

2017. október 28.

Medjugorjei zarándoklat 2017. október

2017. október 19-24 között Bernadett nővér, Mónika nővér, Veronika nővér, Eszter és Krisztina Medjugorjéba zarándokolt a Kemenes Gábor atya által szervezett zarándoklat keretében. Nővéreink segítették a zarándokokat a lelki töltekezésben, miközben maguk is elmerülhettek Isten szeretetében, sőt Közösségünkért közösen is imádkoztak a jelenések hegyén.

2017. október 24.