Szent Ferenc Kisnővérei

Hírek

Dicsőítés a miskolci imádság házában 2018.10.19.

… teljes legyen az örömötök

Jn 11,15

Hosszú szünet után újra nagy szeretettel hívunk benneteket közös dicsőítésre a Soltész Nagy Kálmán u. 62. alatt lévő Imádság Házába. Az eddigi szokásoktól eltérően nem szombaton, hanem pénteken 18:00-20:00 között.

Kérlek hívjátok el ismerőseiteket, barátaitokat is!

 

 

2018. október 16.

Kit küldjek el? Ki megy el nekünk? Iz 6,8

MINISTRÁNSTALÁLKOZÓ EGERBEN 2018. OKTÓBER 6-ÁN

A hívásról és küldésről szólt a 2018-as ministráns találkozó Egerben. A program koordinálásában Bernadett nővér, Dóra nővér, Judit nővér, Rita nővér és Veronika nővér vett részt közösségünkből. Kis csapatunkat kiegészítették a Szociális Testvérek közül Ágota testvér és Anita testvér, valamint a Szalézi nővérek közül Elvira nővér. Több fiatal is bekapcsolódott a munkába, hogy a nap zökkenőmentesen teljen.

A program a regisztráció után Szentmisével kezdődött, majd a közös fotó elkészítése után az ebédet fogyasztottuk el. A lányokkal való találkozást gitáros énektanulás, tánc és játékok színesítették.

Ezután után a Bazilika előtti téren egy élő képet jelenítettek meg a gyerekek, szintén a hívás és küldés témakörében, ahol az öt kontinens minden emberéhez szóló küldetés és az Eucharisztiából való töltekezést élhették meg ifjú apostolaink.

További információ és képek: https://www.magyarkurir.hu/hirek/ministransok-varosa-veres-andras-latogatasa-egerben#lightbox[‘g90909’]/1/

2018. október 7.

Imádság Háza Miskolc

 

Szeptember 22-én a Sülysápi és a Péceli Imádság Házából látogatott el hozzánk néhány testvér egy közös lelki délutánra. Lehetőség volt egymás kölcsönös megismerésére, közös imádságra, dicsőítésre. Gábriel Zoli, a Sülysápi Imádság Háza vezetője megajándékozott bennünket egy tanítással, Egyet kérek az Úrtól címmel, melyet a következő linken lehet meghallgatni: https://drive.google.com/file/d/1oFylE4DAJ_KVc6PQQazyGuk7qfKv5zZd/view

 

2018. szeptember 22.

Az Úr kiszemeltje – Krisztina nővér első fogadalma

Krisztina nővér a novíciáus elvégzése után 2018. augusztus 4-én Mónika nővér kezébe letette első fogadalmat közösségünkben.

“A próbaidő leteltével fogadják fel őket az engedelmességre, ígéretüket véve, hogy ezt az életet és regulát mindig megtartják. S félretéve minden gondot és aggódást, igyekezzenek, amilyen jól csak tudják, szolgálni, szeretni, tisztelni és imádni az Úristent tiszta szívvel és tiszta szellemben.” Reg. II. 7.

“Ha valaki felismerte a hivatását és döntött mellette, egy tennivalója van még, hogy mindvégig hűségesen kitartson benne.” Szent Theodosius

A szentmise záróáldása előtt Mónika nővér felajánlotta a közösséget a Szűzanyának.

2018. augusztus 9.

Franciska nővér és Teréz nővér

 

Fáy Eszter Veronika és Tóth Krisztina a jelöltidejük letöltése után kérték, hogy megkezdhessék a novíciátus képzési és próbaidejét. Az augusztus 4-i elköteleződési ünnep keretében magukra ölthették a szerzetesi ruhát és innentől kezdve Eszter Franciska nővér, Szent Ferenc védelme alatt, Krisztina pedig Teréz nővér, Kis Szent Teréz védelmében.

2018. augusztus 8.

Új tagokkal bővült a Közösségünk

 

2018. augusztus 4-én napközi imaóra keretében Közösségünk befogadta Nagy Kingát és Palazsnik Andreát, akik egy rövid hivatástörténet ismertetés után az elöljárótól megkapták a kis taut és megkezdték a jelöltidőt.

 

2018. augusztus 5.

Az Istenanya tekintetének ajándéka Csíksomlyón

Nővéreink zarándokokkal együtt május 18-án hajnalban Csíksomolyra indultak, hogy egy hívő közösségben, a szívből imádkozók közösségében ünnepeljék a Szentlélek kiáradását.

“A mindennapi életünkben szükségünk van olyan pillanatokra, amikor megerősítjük és megújítjuk lelkünket, hitünket. Mária ezen a helyen kétségtelenül nagyon sokat segít nekünk.” – hangzott el a prédikációban.

 

 

Jártak a Szent Anna tónál és közösen imádkoztak magyar hőseinkért.

2018. május 21.