Szent Ferenc Kisnővérei

Klára nővér

Klára nővér

Czopf Éva Klára nővér vagyok, 1965. május 28-án Pécsett születtem. Heten vagyunk testvérek, akik közül ketten párnapos koraszülöttként, de már kis keresztényként meghaltak. Orvos szüleim elsősorban saját példájukkal vezettek el bennünket a vallás gyakorlására, így testvéreimmel nekünk is természetes volt a napi igeolvasás és közös imádság a családban, a vasárnapi közös szentmise, a hittanra, majd a kisközösségbe járás. Sok segítséget kaptam, hogy megnyíljak a Szentléleknek, és 17 éves koromra megérlelődhessen bennem a döntés:
Jézusra bízom az életem. Néhány hónappal később mélyen megtapasztaltam a Lélek jelenlétét
a mindennapokban, meghívott a hálára mint életformára, és Ő lett minden további
elköteleződésem hajtóereje. Hegedű és szolfézs szakos tanár lettem Pécsett. Többféle lelkiséget megismerhettem országhatáron innen és túl. 21 éves koromtól két éven át az Újkatekumen közösség tagja lettem szüleimmel együtt. Két évvel később, 1988-ban jelöltként kezdtem meg a szerzetesi életet új magyar alapítású közösségünkben, Szent Ferenc Kisnővéreinél (TORG). Szent Ferenc életében Isten dicséretének lendülete, az ebből fakadó szabadság, a hálás „világnézet”, a teremtményekkel való testvéri kapcsolat és a radikális egyházszeretet mélyen megragadott. Beöltözésemkor kaptam a Klára nevet. Közösségi karizmánk a szemlélődésből és a testvériség megéléséből fakadó evangelizáció. Szerzetesi életem helyszínei: Budapest, Szomolya, Bükkszentkereszt, Arló és Miskolc. Közösségünk
jóvoltából teológiát, lelkigondozást és mentálhigiénét tanulhattam. A zenei/kántori szolgálat mellett lelkigondozással, lelkivezetéssel és lelkigyakorlat kíséréssel foglalkozom.

(tanuság tétel a képek alatt)

Ház_kivulrol (6)
klara (1)
klara (2)
klara (3)
Klara nov3
Klara nov4
Klara nov5
Klára nővér 01
klara_eloadas
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
klaran_eloadas
Klaran2
Klaran3
Klaran
previous arrow
next arrow
Ház_kivulrol (6)
klara (1)
klara (2)
klara (3)
Klara nov3
Klara nov4
Klara nov5
Klára nővér 01
klara_eloadas
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
klaran_eloadas
Klaran2
Klaran3
Klaran
previous arrow
next arrow